Treska s bramborovými hranolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s bramborovými hranolky
Treska s bramborovými hranolky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19060 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Těstíčko | |
---|---|
15 g | Droždí |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 kávová lžička | Sůl |
Majonéza | |
700 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
200 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Treska s bramborovými hranolky | |
1 ks | Citrony |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 148,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 156,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Brambory, Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Citrony, Olej rostlinný, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s bramborovými hranolky postup přípravy receptu:
1 | Žloutek, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu mixujeme půl minuty do pěny. Začneme nejprve po kapkách přilévat olivový olej a když nám začne hmota houstnout, začneme ho přilévat tenkým praménkem. Hotovou majonézu uložíme do ledničky. |
2 | Droždí nejdříve rozmícháme s trochou piva a pak vmícháme i zbytek. Prosejeme mouku a sůl do misky, uděláme uprostřed důlek, vlijeme do něj pivo s droždím, zapracujeme do mouky a vzniklé těstíčko necháme hodinu kynout. Poté v těstíčku obalíme porce očištěné ryby. |
3 | Ze syrových brambor nakrájíme asi 1,5 cm silné hranolky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej na 140°C a smažíme hranolky dozlatova. Poté je děrovanou naběračkou vyjmeme a držíme na teple. |
4 | Zvýšíme teplotu na 160°C a 7-8 minut dozlatova smažíme rybu. Po usmažení ji zbavíme přebytečného tuku pomocí vrstvy papírových utěrek. |
5 | Hranolky rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme kousky ryby, ozdobíme citronem a petrželkou a servírujeme s majonézou ve zvláštní mističce. |