Jehněčí maso v jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso v jogurtu
Jehněčí maso v jogurtu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Jehněčí maso |
1 l | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 385,6mg |
Draslík | 417,5mg |
Vláknina | 299,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso v jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a posypeme sladkou i pálivou paprikou. |
2 | Maso vložíme do pekáče, zalijeme olejem a trochou vody a dusíme v troubě doměkka. |
3 | Jogurt rozmícháme s moukou a vejci, osolíme a nalijeme na maso. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a zapečeme v troubě. |
4 | Jehněčí podáváme v pekáči, ve kterém se peklo. |
Poznámka
Použijeme přední jehněčí maso.