Recept

Jehněčí pastýřské řízky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 19068
Kategorie: Maso

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
600 g Jehněčí kýta
60 g Máslo čerstvé
50 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
50 g Vepřový bok uzený
1 dl Víno bílé
100 ml Zakysaná smetana
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 727kJ
1% Sacharidy 4 g
73% Tuky 55 g
25% Sodík 503 mg
54% Bílkoviny 31 g

Jehněčí pastýřské řízky postup přípravy receptu:

1

Uzený bůček nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka a očištěné žampiony na plátky. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Z omyté jehněčí kýty nakrájíme řízky a zrpudka je opečeme po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme je na nahřátý talíř.

3

Ve výpeku osmahneme bůček a cibulku, přidáme žampiony a rajče, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Podlijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu, máslo a promícháme. Vložíme opečené řízky a vše krátce podusíme.

4

Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept