Jehněčí pastýřské řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pastýřské řízky
Jehněčí pastýřské řízky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 19068 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
600 g | Jehněčí kýta |
60 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Vepřový bok uzený |
1 dl | Víno bílé |
100 ml | Zakysaná smetana |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 142,9mg |
Draslík | 700,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 546,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Jehněčí kýta, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pastýřské řízky postup přípravy receptu:
1 | Uzený bůček nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka a očištěné žampiony na plátky. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Z omyté jehněčí kýty nakrájíme řízky a zrpudka je opečeme po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme je na nahřátý talíř. |
3 | Ve výpeku osmahneme bůček a cibulku, přidáme žampiony a rajče, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Podlijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu, máslo a promícháme. Vložíme opečené řízky a vše krátce podusíme. |
4 | Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.