Škvarková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarková pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1907 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 ks | Okurky nakládané |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 205,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 677,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Škvarky umeleme najemno. |
2 | Cibuli nakrájíme, vařená vejce, kyselé okurky a kapie také nakrájíme a vše promícháme. |
3 | Pomazánku můžeme nastavit taveným sýrem. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.