Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19070

Ingredience

Omáčka salsa verde
4 ks Ančovičky konzervované
150 g Bylinky čerstvé - svazek
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
125 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Steaky z mečouna
1 kávová lžička Citronová kůra
600 g Filé z mečouna
4 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Petržel - nať
250 g Zelenina nakládaná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 771kJ
3% Sacharidy 9 g
65% Tuky 49 g
104% Sodík 2 g
82% Bílkoviny 46 g

Steaky z mečouna postup přípravy receptu:

1

Smícháme olivový olej, česnek, citronovou kůru a touto směsí zalijeme opláchnuté, osušené a ve skleněné míse rozložené steaky z mečouna. Necháme dvě hodiny odležet.

2

Na hladkou pastu rozmixujeme česnek, kapary, míchané bylinky, petrželku, zelený pepř, hořčici, ančovičky a olivový olej. Pokud by byla omáčka salsa verde příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody. Dle chuti osolíme a opepříme.

3

Steaky vyjmeme z marinády a pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi pečeme 2-3 minuty z každé strany. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme s nakládanou zeleninou.

Poznámka

Mečouna můžeme nahradit také třeba tuňákem nebo žralokem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept