Steaky z mečouna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky z mečouna
Steaky z mečouna
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19070 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka salsa verde | |
---|---|
4 ks | Ančovičky konzervované |
150 g | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Steaky z mečouna | |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
600 g | Filé z mečouna |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Petržel - nať |
250 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 96,8mg |
Draslík | 844,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 198,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Sůl, Česnek, Citronová kůra, Filé z mečouna, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice Dijonská, Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky z mečouna postup přípravy receptu:
1 | Smícháme olivový olej, česnek, citronovou kůru a touto směsí zalijeme opláchnuté, osušené a ve skleněné míse rozložené steaky z mečouna. Necháme dvě hodiny odležet. |
2 | Na hladkou pastu rozmixujeme česnek, kapary, míchané bylinky, petrželku, zelený pepř, hořčici, ančovičky a olivový olej. Pokud by byla omáčka salsa verde příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody. Dle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Steaky vyjmeme z marinády a pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi pečeme 2-3 minuty z každé strany. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme s nakládanou zeleninou. |
Poznámka
Mečouna můžeme nahradit také třeba tuňákem nebo žralokem.