Jednoduchý recept

Vařené koláčky z hovězího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19072

Ingredience

150 g Cibule
500 g Hovězí maso zadní
50 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
40 g Rýže loupaná
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 350kJ
8% Sacharidy 29 g
43% Tuky 32 g
58% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Vařené koláčky z hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Omyté maso umeleme, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Třetinu cibule přidáme k masu, dále přimícháme rýži, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

2

Z masového těsta na pomoučeném vále tvarujeme kuličky o průměru asi 4cm.

3

Vývar přivedeme k varu, vsypeme zbylou cibuli a uvaříme ji téměř doměkka. Potom do vývaru vložíme koláčky a vaříme, až se vývar změní na šťávu.

4

V pánvi rozpálíme máslo, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, promícháme a vlijeme na koláčky. Ještě chvíli povaříme.

5

Na talířích koláčky polijeme šťávou a trochou smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept