Istrijská sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Istrijská sekaná
Istrijská sekaná
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19076 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1 ks | Brambory vařené |
250 g | Hovězí maso přední |
5 ks | Kapary |
125 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rohlíky bílé |
100 g | Salám jemný |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Telecí plec |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 196,2mg |
Draslík | 442,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 128,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Hovězí maso přední, Olej stolní, Salám jemný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Istrijská sekaná postup přípravy receptu:
1 | Oba druhy masa omyjeme a spolu se salámem jemně umeleme. Přidáme kapary, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Přimícháme 1 vejce, rohlík navlhčený mlékem, uvařenou, prolisovanou bramboru a mouku. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi vytvarujeme bochánek, potřeme jej rozšlehaným vejcem a upečeme v pekáči na oleji v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia. |
3 | Sekanou můžeme podávat teplou i studenou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.