Dalmatské polpety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dalmatské polpety
Dalmatské polpety
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19077 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Rajčatová šťáva |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 201,8mg |
Draslík | 840,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 361,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dalmatské polpety postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso umeleme a přidáme k němu oloupanou, nasekanou cibuli, česnek, petrželku, vmícháme vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi vytvarujeme menší kuličky a každou obalíme v hrubé mouce. |
3 | Polpety po všech stranách opečeme na pánvi na rozehřátém sádle. Potom je v pánvi ve výpeku zalijeme rajčatovou šťávou a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s těstovinami.