Recept

Karbanátky v jogurtové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19080
Kategorie: Maso

Ingredience

omáčka
1 l Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Karbanátky v jogurtové omáčce
1 ks Cibule
750 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rohlíky bílé
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 164kJ
8% Sacharidy 28 g
75% Tuky 56 g
20% Sodík 406 mg
59% Bílkoviny 33 g

Karbanátky v jogurtové omáčce postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a odstavíme z plotny. Vmícháme mleté maso, nasekanou petrželku, v mléce navlhčený a vymačkaný rohlík, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a necháme asi 30 minut v chladničce.

2

Potom ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v hladké mouce a ve strouhance. Karbanátky opečeme po obou stranách na pánvi na oleji.

3

Zbylý olej po pečení zaprášíme trochou mouky, osmahneme ji a zalijeme jogurtem. Rozmícháme, případně zředíme vodou, a přidáme nasekaný kopr. Do omáčky vložíme karbanátky, zahřejeme ji k varu a za stálého míchání chvíli povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept