Ričet z uzeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ričet z uzeného masa
Ričet z uzeného masa
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 19081 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
300 g | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazole bílé |
200 g | Ječné kroupy |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová uzená plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ričet z uzeného masa postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole dáme vařit spolu s propláchnutými kroupami. Když přejdou varem, přidáme omyté uzené maso. Asi po hodině varu přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a koření. |
2 | Oloupané, na kostičky nakrájené brambory přidáme do pokrmu asi 20 minut před koncem vaření. Podle chuti mírně osolíme, uzené maso je slanější. |
3 | Uvařené maso vyjmeme, naporcujeme a zbylé vařené suroviny podáváme jako přílohu. Ozdobíme nasekanou petrželkou. |