Marinovaná zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná zelenina
Marinovaná zelenina
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19085 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
80 g | Cibule |
300 g | Cuketa |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
500 g | Květák |
100 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 599,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 150,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Cukr krupice, Květák, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná zelenina postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu - v misce rozšleháme olej, ocet, hořčici, pepř a cukr. |
2 | Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cuketu na silnější plátky, mrkev na silnější kolečka, cibuli na tenké plátky, květák rozebereme na růžičky. Do vroucí osolené vody nejdříve dáme vařit růžičky květáku. Povaříme asi 5 minut do poloměkka. Povařený květák vyjmeme, necháme okapat a vložíme do misky s marinádou. Obdobně povaříme mrkev a cuketu, asi 2 minuty a přidáme ke květáku. Nakonec k zelenině přidáme syrová kolečka cibule a promícháme. |
3 | Misku zakryjeme pokličkou a dáme na několik hodin do chladu. Občas promícháme. Podáváme studené. |