Uzený kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený kapr
Uzený kapr
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19086 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1000 g | Kapr obecný |
200 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 253,0mg |
Draslík | 863,9mg |
Vláknina | 325,5mg |
Vitamín A | 75,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený kapr postup přípravy receptu:
1 | Kapra zbavíme šupin, vykucháme, hlavu a ocasní části odstraníme. Zbylou část kapra omyjeme, osušíme a zavěsíme do udírny na 2 hodiny. |
2 | Potom maso osolíme, nakrájíme na podkovy a opečeme po obou stranách na oleji. |
3 | Nadrobno nasekanou petrželku a česnek osmahneme na másle a směsí polijeme porce kapra. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, které také přelijeme směsí česneku a petržele.