Pstruzi se šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi se šťávou
Pstruzi se šťávou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 119,6mg |
Draslík | 788,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 129,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pstruh, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi se šťávou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na pánvi na oleji, přidáme nasekaný česnek, několik lístků šalvěje a vše zalijeme vinným octem. Zvolna vaříme asi 30 minut. |
2 | Očištěné a omyté pstruhy osolíme a opečeme na másle. |
3 | Pstruhy upravíme na talíře a polijeme horkou zálivkou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |