Jednoduchý recept

Rizoto s olihněmi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19090
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Ocet vinný
8 polévková lžíce Olej stolní
500 g Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 396kJ
22% Sacharidy 79 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 267 mg
46% Bílkoviny 26 g

Rizoto s olihněmi postup přípravy receptu:

1

Očištěné, vykuchané olihně zbavené hlav nakrájíme na menší kousky.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 5 lžících oleje, přidáme nasekaný česnek a petrželku, osolíme a opepříme. Přidáme olihně, zalijeme 2 lžícemi vinného octa a dusíme asi 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou.

3

Potom přidáme spařenou, propláchnutou rýži, přilijeme vodu a vše dovaříme doměkka. Nakonec přilijeme zbylý olej a před podáváním necháme rizoto asi 10 minut odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept