Kuře dušené se zeleninou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené se zeleninou a bramborami
Kuře dušené se zeleninou a bramborami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 19091 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1000 g | Kuře |
1 ks | Lilek |
150 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar drůbeží |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 186,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kuře, Lilek, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené se zeleninou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře nakrájíme na kousky a opečeme na másle (polovina dávky). Omytý lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme chvíli stát. Očištěné papriky nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli na půlkolečka a omytá rajčata na dílky. |
2 | V kastrole na rozehřátém másle zpěníme cibuli, přidáme papriky a vymačkaný lilek a na zeleninu urovnáme opečené kousky kuřete. Na kuře narovnáme dílky rajčat, zalijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme pod pokličkou. |
3 | Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme do kastrolu k poloměkkému kuřeti. Vše dusíme doměkka. |
4 | Nakonec pokrm okořeníme zázvorem a posypeme nasekanou petrželkou. |