Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 125 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19092

Ingredience

Guacamole
1 ks Avokádo
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Tabasco
1 stroužek Česnek
Fajitas s mečounem
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Cuketa
900 g Filé z mečouna
1 kávová lžička Kmín římský
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
12 ks Tortilla
150 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

103% Kalorie 2,042 kcal
Kilojoule 8 543kJ
93% Sacharidy 335 g
61% Tuky 46 g
36% Sodík 718 mg
158% Bílkoviny 89 g

Fajitas s mečounem postup přípravy receptu:

1

Na kousky nakrájíme maso z mečouna nebo z tuňáka, promícháme jej s marinádou, kterou jsme získali smícháním kajenského pepře, česneku, římského kmínu, čili koření a oleje a necháme 1-2 hodiny odležet.

2

Maso i s marinádou opékáme 2 minuty dozlatova na velké pánvi rozehřáté na vysokou teplotu. Přidáme žlutou a červenou papriku, cibuli, cukety a ještě 5 minut zahříváme.

3

Placky zahřejeme v předehřáté troubě podle návodu na jejich obalu tak, aby byly ohebné.

4

Připravíme si guacamole a to tak, že na hladkou kaši rozmačkáme avokádo, které smícháme s česnekem, rajčetem, citronovou šťávou, tabascem, solí a pepřem.

5

Rybu se zeleninou zamícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem. Rozdělíme na placky, navrch dáme trochu guacamole se zakysanou smetanou, placky zabalíme, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept