Fajitas s mečounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fajitas s mečounem
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 125 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19092 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Guacamole | |
---|---|
1 ks | Avokádo |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Tabasco |
Fajitas s mečounem | |
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Cuketa |
900 g | Filé z mečouna |
1 kávová lžička | Kmín římský |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
12 ks | Tortilla |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 335g |
---|---|
Cholesterol | 107,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 102g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Tabasco, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Filé z mečouna, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Paprika červená, Paprika žlutá, Pepř cayenský, Sůl, Tortilla, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fajitas s mečounem postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nakrájíme maso z mečouna nebo z tuňáka, promícháme jej s marinádou, kterou jsme získali smícháním kajenského pepře, česneku, římského kmínu, čili koření a oleje a necháme 1-2 hodiny odležet. |
2 | Maso i s marinádou opékáme 2 minuty dozlatova na velké pánvi rozehřáté na vysokou teplotu. Přidáme žlutou a červenou papriku, cibuli, cukety a ještě 5 minut zahříváme. |
3 | Placky zahřejeme v předehřáté troubě podle návodu na jejich obalu tak, aby byly ohebné. |
4 | Připravíme si guacamole a to tak, že na hladkou kaši rozmačkáme avokádo, které smícháme s česnekem, rajčetem, citronovou šťávou, tabascem, solí a pepřem. |
5 | Rybu se zeleninou zamícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem. Rozdělíme na placky, navrch dáme trochu guacamole se zakysanou smetanou, placky zabalíme, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme. |