Frittata ze špaget a mletého hovězího masa s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frittata ze špaget a mletého hovězího masa s rukolou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 ml | Protlak rajčatový |
100 g | Rukola |
2 polévková lžíce | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Spaghettini |
2 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 139,1mg |
Draslík | 430,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 159,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Rukola, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frittata ze špaget a mletého hovězího masa s rukolou postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi si rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme najemno nakrájenou mrkev a cibuli a restujeme doměkka cca 5 minut. |
2 | Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud nebude opečené. Do směsi přilijeme račatové pyré, přidáme pepř a sůl a dále vaříme 10 minut za občasného míchání. |
3 | Během vaření omáčky uvařte těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody, scedíme a přidáme do pánve k masové směsi. Dobře promícháme, odstavíme a necháme zchladnout. |
4 | Do směsi přimícháme strouhaný parmazán, petrželovou nať a vejce, promícháme a přendáme do zapékací misky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté vyndáme z trouby a necháme 5 minut zchladnout. Podáváme teplé i studené, posypané rukolou. |