Recept

Frittata ze špaget a mletého hovězího masa s rukolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19093
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
400 ml Protlak rajčatový
100 g Rukola
2 polévková lžíce Sůl
50 g Sýr Parmezán
300 g Těstoviny Spaghettini
2 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
15% Sacharidy 55 g
17% Tuky 13 g
44% Sodík 878 mg
57% Bílkoviny 32 g

Frittata ze špaget a mletého hovězího masa s rukolou postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi si rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme najemno nakrájenou mrkev a cibuli a restujeme doměkka cca 5 minut.

2

Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud nebude opečené. Do směsi přilijeme račatové pyré, přidáme pepř a sůl a dále vaříme 10 minut za občasného míchání.

3

Během vaření omáčky uvařte těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody, scedíme a přidáme do pánve k masové směsi. Dobře promícháme, odstavíme a necháme zchladnout.

4

Do směsi přimícháme strouhaný parmazán, petrželovou nať a vejce, promícháme a přendáme do zapékací misky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté vyndáme z trouby a necháme 5 minut zchladnout. Podáváme teplé i studené, posypané rukolou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept