Brambory zapečené s rybami a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s rybami a krevetami
Brambory zapečené s rybami a krevetami
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19095 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Příloha | |
---|---|
100 g | Baby kukuřice |
100 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Hrachové lusky |
100 g | Mrkev kořen |
Omáčka | |
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
90 g | Sýr Gruyére |
Brambory zapečené s rybami a krevetami | |
750 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
230 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Gruyére |
380 g | Treska aljašská |
380 g | Treska mražená |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 145,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby kukuřice, Fazolové lusky zelené, Hrachové lusky, Sýr Gruyére, Brambory vařené ve slupce, Celer řapíkatý, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Sůl, Sýr Gruyére, Treska aljašská, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Hořčice v prášku, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s rybami a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme brambory ve slupce asi 15 minut v osolené vodě, vodu slijeme a necháme brambory vychladnout. |
2 | Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vmícháme do něj práškovou hořčici, mouku a směs 2 minuty zahříváme, potom pomalu a za stálého míchání přiléváme mléko a další dvě minuty vaříme. Přidáme sýr, a když se rozpustí, hrnec odstavíme. Aby se nám na omáčce neutvořil škraloup, položíme na její povrch potravinářskou folii. |
3 | Na rozehřátém oleji ve velké pánvi opékáme za stálého míchání asi 5 minut cibuli. Přidáme mrkev, celer, pórek, žampiony, směs 10 minut podusíme, vmícháme citronovou kůru a ještě chvilku podusíme. |
4 | Do máslem vymazané zapékací misky nebo pekáče vlijeme omáčku, do které jsme vmíchali zeleninu s houbami, krevety, ryby, kopr, petrželku, sůl a pepř. Na to poskládáme oloupané, nahrubo pokrájené brambory smíchané s rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme půl hodiny. Alobal odstraníme a ještě další půl hodinu pečeme. Servírujeme se zeleninou vařenou v páře. |