Pečené steaky z hejka se zelenými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené steaky z hejka se zelenými olivami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19098 |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
6 stroužek | Česnek |
150 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kmín římský |
6 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
300 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Petržel - nať |
Pečené steaky z hejka se zelenými olivami | |
1 ks | Citrony |
500 g | Fazolové lusky zelené |
920 g | Mořská štika - filety |
120 g | Olivy zelené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 89,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Paprika mletá sladká, Citrony, Fazolové lusky zelené, Mořská štika - filety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olivy zelené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené steaky z hejka se zelenými olivami postup přípravy receptu:
1 | Do velké zapékací mísy nebo do pekáče rozložíme opláchnuté a osušené rybí maso. V míse rozmícháme petrželku, česnek, nakrájený koriandr, římský kmín, mletou papriku, mletý koriandr, citronovou šťávu, cayenský pepř, olej a touto marinádou rybí maso přelijeme a uložíme minimálně na hodinu, nejlépe však přes noc do ledničky. |
2 | Plátky ryby poklademe olivami, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160°C pečeme 35-40 minut. |
3 | Rozdělíme na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s vařenými fazolkami. |
Poznámka
Také můžeme vyjmout rybu z marinády, osolit, opepřit, poprášit moukou a na másle nebo na oleji osmažit dozlatova. Marinádu prohřát (nesmí se vařit) a použít jako omáčku.