Recept

Pečené steaky z hejka se zelenými olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19098

Ingredience

Marináda
6 stroužek Česnek
150 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kmín římský
6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
300 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
Pečené steaky z hejka se zelenými olivami
1 ks Citrony
500 g Fazolové lusky zelené
920 g Mořská štika - filety
120 g Olivy zelené

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 990 kcal
Kilojoule 4 144kJ
6% Sacharidy 22 g
109% Tuky 82 g
29% Sodík 570 mg
87% Bílkoviny 49 g

Pečené steaky z hejka se zelenými olivami postup přípravy receptu:

1

Do velké zapékací mísy nebo do pekáče rozložíme opláchnuté a osušené rybí maso. V míse rozmícháme petrželku, česnek, nakrájený koriandr, římský kmín, mletou papriku, mletý koriandr, citronovou šťávu, cayenský pepř, olej a touto marinádou rybí maso přelijeme a uložíme minimálně na hodinu, nejlépe však přes noc do ledničky.

2

Plátky ryby poklademe olivami, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160°C pečeme 35-40 minut.

3

Rozdělíme na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s vařenými fazolkami.

Poznámka

Také můžeme vyjmout rybu z marinády, osolit, opepřit, poprášit moukou a na másle nebo na oleji osmažit dozlatova. Marinádu prohřát (nesmí se vařit) a použít jako omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept