Nadívaná makrela - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná makrela
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19099 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
800 g | Makrela obecná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
500 g | Rýže dušená |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Salát kadeřavý |
1 ks | Salát ledový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vinné listy |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,9mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hrozinky, Oříšky piniové, Rajčata, Rýže dušená, Salát ledový, Skořice mletá, Sůl, Vinné listy, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná makrela postup přípravy receptu:
1 | Za občasného míchání opékáme na rozehřátém oleji 5 minut cibuli, aby změkla. Vmícháme skořici, zázvor, zahříváme půl minuty, přidáme rozinky, piniové oříšky, odstavíme pánev a směs necháme vychladnout. |
2 | Vychladlou směs rozdělíme na čtvrtiny a plníme břišní dutiny zvenčí i zevnitř omytých a papírovými utěrkami osušených ryb. Osolíme, opepříme a každou rybu zavineme do dvou listů vinné révy. Listy upevníme párátky a nadívané makrely pečeme 5 minut z každé strany pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi. Listy by měly během pečení zhnědnout a ryby by měly být dobře propečené. |
3 | Rozdělíme ryby na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s rýží vařenou v páře, rajčaty a různými listy salátu. |
Poznámka
Makrelu můžeme nahradit jiným druhem ryby, například parmicí nachovou nebo mořským okounem.