Jednoduchý recept

Placičky s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19100

Ingredience

Rajčatová omáčka
1 polévková lžíce Bazalka
0,5 ks Citrony
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Placičky s tuňákem
230 g Brambory
0,5 ks Citrony
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
100 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
120 g Strouhanka
400 g Tuňák v oleji
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
1 ks Zelí čínské
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 914kJ
13% Sacharidy 47 g
55% Tuky 41 g
25% Sodík 503 mg
70% Bílkoviny 39 g

Placičky s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Na olivovém oleji opékáme 5 minut šalotku, přidáme listy tymiánu, česnek a další minutu zahříváme. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.

2

Z oleje vyjmeme maso z tuňáka a necháme okapat. V osolené vodě vaříme 15 minut brambory, scedíme je a rozmačkáme na hrubou kaši.

3

Do mísy dáme okapaného tuňáka, rozmačkané brambory, vychladlou směs, petrželku, citronovou kůru, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme, ne však úplně dohladka.

4

Z bramborové hmoty uděláme 8 placiček, obalíme je v mouce, vejci, strouhance a na půl hodiny dáme do lednice.

5

Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Do hrnce dáme olivový olej, česnek, cukr, rajčata, bazalku, citronovou kůru, sůl a pepř. Přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme. Po 30 minutách odklopíme a ještě 15 minut vaříme do zhoustnutí.

6

Vyndáme z lednice placičky a na rostlinném oleji smažíme 3-4 minuty dozlatova z každé strany. Odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek a servírujeme s rajčatovou omáčkou, rajčaty a čínským zelím nebo ledovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept