Placičky s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Placičky s tuňákem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19100 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Rajčatová omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Placičky s tuňákem | |
230 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
120 g | Strouhanka |
400 g | Tuňák v oleji |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,9mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Brambory, Česnek, Citrony, Olej rostlinný, Rajčata, Šalotka, Strouhanka, Tuňák v oleji, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Placičky s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Na olivovém oleji opékáme 5 minut šalotku, přidáme listy tymiánu, česnek a další minutu zahříváme. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. |
2 | Z oleje vyjmeme maso z tuňáka a necháme okapat. V osolené vodě vaříme 15 minut brambory, scedíme je a rozmačkáme na hrubou kaši. |
3 | Do mísy dáme okapaného tuňáka, rozmačkané brambory, vychladlou směs, petrželku, citronovou kůru, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme, ne však úplně dohladka. |
4 | Z bramborové hmoty uděláme 8 placiček, obalíme je v mouce, vejci, strouhance a na půl hodiny dáme do lednice. |
5 | Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Do hrnce dáme olivový olej, česnek, cukr, rajčata, bazalku, citronovou kůru, sůl a pepř. Přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme. Po 30 minutách odklopíme a ještě 15 minut vaříme do zhoustnutí. |
6 | Vyndáme z lednice placičky a na rostlinném oleji smažíme 3-4 minuty dozlatova z každé strany. Odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek a servírujeme s rajčatovou omáčkou, rajčaty a čínským zelím nebo ledovým salátem. |