Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 19102

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 ks Krůta mražená
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Rozmarýn sušený
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 924kJ
0% Sacharidy 1 g
29% Tuky 22 g
13% Sodík 255 mg
6% Bílkoviny 4 g

Krůta po dalmatsku postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou krůtu potřeme uvnitř i na povrchu česnekem utřeným se solí.

2

Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, smícháme se solí, pepřem a rozdrceným sušeným rozmarýnem. Směsí obložíme krůtu na několika místech, prsa obložíme zbylou slaninou nakrájenou na plátky. Krůtu ovážeme provázkem, potřeme olivovým olejem a dovnitř vložíme větvičku rozmarýnu.

3

Do pekáče nalijeme trochu oleje, vložíme krůtu, pokapeme ji vínem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 2 hodiny.

4

Potom odstraníme provázek, slaninu a rozmarýn a krůtu dopékáme ještě 30 minut.

Poznámka

Podáváme s pečenými bramborami, černými olivami a hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept