Omeleta s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s lososem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19105 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
18 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
180 g | Chřest bílý |
0,5 ks | Cibule |
4 ks | Citrony |
120 g | Hrášek mražený |
90 g | Karotka baby |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 g | Losos - filety |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Roketa |
1 ks | Salát ledový |
1 ks | Salát listový Dubáček |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Tymián čerstvý |
8 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 386,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Chřest bílý, Cibule, Citrony, Hrášek mražený, Karotka baby, Kopr čerstvý, Losos - filety, Pepř černý celý, Salát ledový, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Roketa, Salát listový Dubáček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s lososem postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě vaříme 2 minuty chřest, vyjmeme, prudce ochladíme pod tekoucí vodou a ve stejné vodě povaříme 4 minuty mrkvičky, které poté také vyjmeme a prudce ochladíme. |
2 | Do velkého hrnce vložíme maso z lososa, snítku tymiánu, petrželku, cibuli, mrkev, celer a celý pepř. Zalijeme studenou vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, necháme 5 minut odpočinout, vyjmeme rybu a rozebereme ji na kousky. Tekutinu vylijeme. |
3 | Cibuli opékáme 8-10 minut na pánvi s rozpuštěnou polovinou másla. Přidáme česnek, zbývající snítky tymiánu a 1 minutu opékáme. Přidáme mrkvičky, hrášek, chřest a dobře prohřejeme. Zeleninu smícháme s vejci, lososem, koprem, solí, pepřem a vlijeme na pánev, ve které jsme rozpustili druhou polovinu másla. Přiklopené pokličkou zahříváme na mírném ohni 10 minut. |
4 | Omeletu pak přeneseme pod rozehřátý gril a 5 minut grilujeme dozlatova. Můžeme servírovat horkou nebo studenou, nakrájenou na dílky, ozdobenou klínky citronu, zakysanou smetanou a obloženou salátem. Jako přílohu podáváme křupavý bílý chléb. |