Jednoduchý recept

Omeleta s lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19105
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
18 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
180 g Chřest bílý
0,5 ks Cibule
4 ks Citrony
120 g Hrášek mražený
90 g Karotka baby
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
250 g Losos - filety
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 ks Mrkev kořen
5 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 ks Roketa
1 ks Salát ledový
1 ks Salát listový Dubáček
1 špetka Sůl
3 ks Tymián čerstvý
8 ks Vejce slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 168kJ
13% Sacharidy 48 g
79% Tuky 59 g
15% Sodík 295 mg
49% Bílkoviny 28 g

Omeleta s lososem postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě vaříme 2 minuty chřest, vyjmeme, prudce ochladíme pod tekoucí vodou a ve stejné vodě povaříme 4 minuty mrkvičky, které poté také vyjmeme a prudce ochladíme.

2

Do velkého hrnce vložíme maso z lososa, snítku tymiánu, petrželku, cibuli, mrkev, celer a celý pepř. Zalijeme studenou vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Hrnec odstavíme, necháme 5 minut odpočinout, vyjmeme rybu a rozebereme ji na kousky. Tekutinu vylijeme.

3

Cibuli opékáme 8-10 minut na pánvi s rozpuštěnou polovinou másla. Přidáme česnek, zbývající snítky tymiánu a 1 minutu opékáme. Přidáme mrkvičky, hrášek, chřest a dobře prohřejeme. Zeleninu smícháme s vejci, lososem, koprem, solí, pepřem a vlijeme na pánev, ve které jsme rozpustili druhou polovinu másla. Přiklopené pokličkou zahříváme na mírném ohni 10 minut.

4

Omeletu pak přeneseme pod rozehřátý gril a 5 minut grilujeme dozlatova. Můžeme servírovat horkou nebo studenou, nakrájenou na dílky, ozdobenou klínky citronu, zakysanou smetanou a obloženou salátem. Jako přílohu podáváme křupavý bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept