Ovesné otruby s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 7 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesné otruby s hrozinkami
Celkový čas: | 7 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19106 |
Ingredience
1 špetka | Fenykl obecný |
20 g | Hrozinky |
150 ml | Mléko sójové |
50 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Skořice mletá |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 365,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 626,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Hrozinky, Ovesné vločky, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko sójové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesné otruby s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme vařící vodu. Za stálého míchání přisypáváme ovesné otruby. Mícháme vidličkou tak, aby nevznikaly hrudky. Necháme chvilku nabobtnat a je-li kaše hustší, naředíme ji trochou sójového mléka. |
2 | Do hotové kaše přimícháme hrozinky, skořici a fenykl. Podle chuti můžeme kaši dosladit medem. |
3 | Ihned podáváme, dokud je pokrm ještě teplý. |