Zapékané müsli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané müsli
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19109 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Med včelí |
70 g | Mouka špaldová |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
130 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Skořice mletá |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 278,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Olej slunečnicový, Ovesné vločky, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka špaldová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané müsli postup přípravy receptu:
1 | Do misky nasypeme ovesné vločky a lehce je pokropíme vodou. Přidáme skořici, olej, med a vše promícháme. Nakonec přisypeme špaldovou mouku a rukou důkladně propracujeme na těsto. |
2 | Připravíme plech, na něj dáme papír na pečení a předehřejeme troubu. |
3 | Rukou drolíme těsto po celém plechu tak, aby vznikaly malé hrudky jen v jedné vrstvě. Plech dáme do trouby a pečeme zprudka asi |
4 | 10 minut. Potom stáhneme troubu na minimum a dopékáme dalších deset minut. |
5 | Plech vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí je müsli dokonale křupavé. |
6 | Podáváme jen tak jako křupavou pochoutku k televizi. Můžeme je smíchat se sekanými oříšky a jogurtem a máme chutnou snídani. |