Plněná vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vejce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1911 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh jemný |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 590,0mg |
---|---|
Cholesterol | 294,4mg |
Draslík | 94,7mg |
Vláknina | 174,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vejce postup přípravy receptu:
1 | Uvařená vejce natvrdo necháme vychladnout a oloupeme je. |
2 | Vejce přepůlíme a vyloupneme žloutky. |
3 | Náplň připravíme smícháním žloutků a tvarohu. |
4 | Směs okořeníme dle chuti solí, pepřem a hořčicí a naplníme ji do sáčku na zdobení. |
5 | Půlky bílků vyrovnáme na tác a důlky vyplníme žloutkovou směsí. |
6 | Naplněná vejce ozdobíme petrželkou. |
7 | Poté dáme uležet. |