Špízy s rybami a plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s rybami a plody moře
Špízy s rybami a plody moře
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19111 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Citronová rýže | |
---|---|
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
Špízy s rybami a plody moře | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
8 ks | Bobkový list |
4 ks | Citrony |
8 ks | Hřebenatka |
230 g | Kambala |
4 ks | Kopr čerstvý |
200 g | Krevety tygří - loupané |
230 g | Losos - filety |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 160,4mg |
Draslík | 841,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 572,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Rýže loupaná, Sůl, Bazalka, Bobkový list, Citrony, Hřebenatka, Kambala, Kopr čerstvý, Losos - filety, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s rybami a plody moře postup přípravy receptu:
1 | Do nekovové nádoby v jedné vrstvě rozložíme špízy, které jsme připravili takto: Filety z kambaly a lososa nakrájíme každý na 8 kousků a navlékáme na 8 grilovacích jehel střídavě s velkými krevetami, hřebenatkami, plátky citronu a bobkovými listy. |
2 | Smícháme olivový olej, bylinky, pepř, citronovou kůru, tuto směs nalijeme na ryby, přikryjeme a odložíme na 2 hodiny do ledničky, během těchto dvou hodin maso párkrát obrátíme. |
3 | Mírně osolenou vodu přivedeme k varu, nasypeme rýži s nastrouhanou citronovou kůrou a vaříme 10-15 minut doměkka. Tekutinu slijeme a do rýže ihned vmícháme máslo, citronovou šťávu a dle choti osolíme a opepříme. |
4 | Pod předehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí opékáme za častého obracení 8-10 minut špízy, které jsme vyndali z marinády a osolili. |
5 | Na talíře rozdělíme citronovou rýži, na ni upravíme špízy, ozdobíme snítkou čerstvého kopru, klínky citronu a ihned servírujeme. |