Recept

Špízy s rybami a plody moře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19111
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Citronová rýže
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
180 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
Špízy s rybami a plody moře
1 polévková lžíce Bazalka
8 ks Bobkový list
4 ks Citrony
8 ks Hřebenatka
230 g Kambala
4 ks Kopr čerstvý
200 g Krevety tygří - loupané
230 g Losos - filety
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 632kJ
15% Sacharidy 55 g
39% Tuky 29 g
21% Sodík 416 mg
90% Bílkoviny 51 g

Špízy s rybami a plody moře postup přípravy receptu:

1

Do nekovové nádoby v jedné vrstvě rozložíme špízy, které jsme připravili takto: Filety z kambaly a lososa nakrájíme každý na 8 kousků a navlékáme na 8 grilovacích jehel střídavě s velkými krevetami, hřebenatkami, plátky citronu a bobkovými listy.

2

Smícháme olivový olej, bylinky, pepř, citronovou kůru, tuto směs nalijeme na ryby, přikryjeme a odložíme na 2 hodiny do ledničky, během těchto dvou hodin maso párkrát obrátíme.

3

Mírně osolenou vodu přivedeme k varu, nasypeme rýži s nastrouhanou citronovou kůrou a vaříme 10-15 minut doměkka. Tekutinu slijeme a do rýže ihned vmícháme máslo, citronovou šťávu a dle choti osolíme a opepříme.

4

Pod předehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí opékáme za častého obracení 8-10 minut špízy, které jsme vyndali z marinády a osolili.

5

Na talíře rozdělíme citronovou rýži, na ni upravíme špízy, ozdobíme snítkou čerstvého kopru, klínky citronu a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept