Polévka jahodová - studená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka jahodová - studená
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19112 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Jahody zahradní |
3 dl | Mléko polotučné |
20 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 155,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 101,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka jahodová - studená postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme. |
2 | Necháme prochladnout a vmícháme rozmixované ovoce. |
3 | Před podáváním osladíme buď cukrem, nebo sladidlem a vychladíme. |
Dětem moc chutnala