Hřebenatky s kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky s kuskusem
Hřebenatky s kuskusem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19113 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Kuskus se zeleninou | |
---|---|
2 polévková lžíce | Bazalka |
3 ks | Cibulka jarní |
230 g | Kuskus |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
120 g | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Na ozdobu | |
2 ks | Bazalka |
2 ks | Limetka |
Hřebenatky s kuskusem | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
16 ks | Hřebenatka |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 52,8mg |
Draslík | 830,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Kuskus, Limetková šťáva, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Bazalka, Limetka, Bazalka, Česnek, Hřebenatka, Limetka, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky s kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu na obalu uvaříme kuskus, nedáváme do něj ale máslo. Papriky potřeme trochou olivového oleje a pod předehřátým grilem pečeme 5-6 minut dohněda. Uzavřeme je do plastového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na čtverečky a dáme společně se zbytkem olivového oleje, jarními cibulkami, salátovou okurkou, šťávou z limety, solí a pepřem do mísy s kuskusem a vše promícháme. |
2 | Vyloupeme hřebenatky, očistíme je a dáme do nekovové misky. Smícháme olivový olej, bazalku, limetovou kůru, česnek, pažitku, pepř a touto směsí zalijeme hřebenatky. Promícháme, přikryjeme a na 2 hodiny uložíme do ledničky. |
3 | Pak je vyjmeme z marinády, navlékneme na 4 grilovací jehly a pod rozehřátým grilem opékáme minutu z každé strany dozlatova. Maso by se mělo zpevnit, ale nemělo by být úplně propečené. Pak necháme 2 minuty odpočinout. |
4 | Do kuskusu vmícháme nakrájenou čerstvou bazalku, rozdělíme na talíře, navrch položíme grilovací jehlu s hřebenatkami, ozdobíme klínky limety, lístkem bazalky a servírujeme. |