Jednoduchý recept

Polévka z jelítka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 19114
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
30 g Cibule
100 g Jelítka domácí žemlová
20 g Krupky trhané
1 špetka Majoránka
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 335kJ
6% Sacharidy 22 g
28% Tuky 21 g
20% Sodík 409 mg
21% Bílkoviny 12 g

Polévka z jelítka postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme krupky doměkka.

2

Drobně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmažíme dorůžova - zředíme vodou a dobře rozmícháme.

3

Přidáme jelítko vymačkané ze střívka, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, sůl a povaříme.

4

Kroupy vložíme do hotové polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept