Gnocchi s omáčkou z rajčat a bazalky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi s omáčkou z rajčat a bazalky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19115 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
500 g | Bramborové noky |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
700 ml | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 415,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi s omáčkou z rajčat a bazalky postup přípravy receptu:
1 | Větší pánev rozpalte, přilijte olej a najemno nakrájenou cibuli usmažte dozlatova, nalijte rajčatové pyré a vařte 10 minut za občasného míchání, přidejte najemno nasekanou bazalku, špetku soli a pepře, dobře promíchejte a odstavte. |
2 | Gnocchi uvařte podle návodu v dostatečném množství vroucí osolené vody, poté sceďte a přidejte k omáčce. |
3 | Směs prohřejte a můžete podávat. |