Polévka z kysaného zelí se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kysaného zelí se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19116 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Brambory |
40 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
50 g | Žampiony čerstvé |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 352,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 65,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Jogurt bílý, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kysaného zelí se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Společně s kysaným zelím uvaříme na kostičky nakrájené brambory, na oleji si mezitím připravíme nahrubo nakrájenou cibuli a plátky žampionů. |
2 | Vše společně podusíme, přidáme uvařené brambory se zelím včetně vody. |
3 | Osolíme, přidáme bobkový list, opepříme a chvíli povaříme. |
4 | Do hotové polévky vmícháme jogurt a ozdobíme petželkou. |