Recept

Omeleta s pomerančovou kůrou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1913

Ingredience

5 polévková lžíce Cukr moučkový
650 ml Mléko polotučné
230 g Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 385kJ
20% Sacharidy 71 g
33% Tuky 25 g
6% Sodík 120 mg
32% Bílkoviny 18 g

Omeleta s pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme mouku, 3lžíce cukru a špetku soli. Poté rozklepneme vajíčko a vše důkladně promícháme. Přilijeme po troškách mléko, vymícháme dohladka a na závěr přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme pomalu 50g másla. Připravenou směs opatrně vlijeme a pod pokličkou a při nízké teplotě pečeme 10minut. Rozehřejeme zbytek másla a opečeme i z druhé strany.

3

Omeletu ihned podáváme posypanou moučkovým cukrem. Můžeme servírovat s pomerančovým džemem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept