Plněné žampionové hlavičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné žampionové hlavičky
Plněné žampionové hlavičky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19133 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 špetka | Tymián sušený |
24 ks | Žampiony čerstvé |
50 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 28,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 5,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Muškátový oříšek, Sůl, Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné žampionové hlavičky postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a odřízneme hlavičky. Nožičky nasekáme nadrobno. |
2 | Na pánvi zpěníme část másla a opečeme na něm hlavičky, po každé straně asi minutu. Dáme stranou. |
3 | V misce ušleháme žervé se zbylým máslem, solí a kořením, vmícháme nakrájenou šunku, nasekané nožičky žampionů a touto směsí naplníme hlavičky. |
4 | Naskládáme na plech vyložený alobalem a prudce zapečeme 10-15 minut v předehřáté troubě. |
5 | Ozdobíme petrželkou a podáváme na míse s dílky citronu. |