Jednoduchý recept

Plněné žampionové hlavičky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19133
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
1 špetka Tymián sušený
24 ks Žampiony čerstvé
50 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 638kJ
10% Sacharidy 35 g
27% Tuky 20 g
4% Sodík 83 mg
62% Bílkoviny 35 g

Plněné žampionové hlavičky postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme a odřízneme hlavičky. Nožičky nasekáme nadrobno.

2

Na pánvi zpěníme část másla a opečeme na něm hlavičky, po každé straně asi minutu. Dáme stranou.

3

V misce ušleháme žervé se zbylým máslem, solí a kořením, vmícháme nakrájenou šunku, nasekané nožičky žampionů a touto směsí naplníme hlavičky.

4

Naskládáme na plech vyložený alobalem a prudce zapečeme 10-15 minut v předehřáté troubě.

5

Ozdobíme petrželkou a podáváme na míse s dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept