Jednoduchý recept

Polévka s hráškem a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 19135
Kategorie: Polévky

Ingredience

180 g Brambory
1 stroužek Česnek
3 plátek Chléb toastový
2 ks Cibule
80 g Hrášek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
10 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
80 g Sýr Parmezán
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 850kJ
14% Sacharidy 50 g
25% Tuky 19 g
87% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Polévka s hráškem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Předem si připravíme zeleninový vývar.

2

Protože budeme vařit z brambor i se slupkou, musíme je důkladně omýt. Nejlépe kartáčkem na zeleninu.

3

Použijeme velký polévkový hrnec. V něm na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, pak přidáme na větší kostky nakrájené brambory i se slupkou.

4

Po přibližně pěti minutách restování vše zalijeme zeleninovým vývarem, můžeme použít i sušený z kostky.

5

Zelený hrášek přidáme do vroucí polévky.

6

Nyní už můžeme hrnec zakrýt pokličkou a vařit na mírném ohni, dokud brambory a hrášek úplně nezměknou.

7

Polévku dochutíme solí a pepřem.

8

Polévka bude skvěle chutnat s česnekovými krutony.

9

Ty připravíme na pánvi, kde rozehřejeme máslo s rozetřeným česnekem a na něm opékáme kostičky bílého pečiva dozlatova.

10

Polévku servírujeme v nahřátých talířích. Přidáme krutonky a zasypeme parmezánem nebo sýrem podobného typu.

11

Nakonec ozdobíme snítkou čerstvé petrželky.

Poznámka

Do polévky můžeme přidat i další kořenovou zeleninu, chuť bude výraznější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept