Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19136
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
15 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
900 g Mušle slávky
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
6% Sacharidy 23 g
14% Tuky 10 g
51% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Slávky po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci s malým množstvím vody vaříme 3-4 minuty pod pokličkou očištěné, byssových vláken zbavené a jen ty zavřené slávky. Po 4 minutách vaření vyhodíme ty, které zůstaly zavřené a tekutinu, ve které se slávky vařily uschováme.

2

V hrnci s rozehřátým olejem opékáme 8-10 minut cibuli, přidáme tymián, česnek, další minutu zahříváme, přilijeme červené víno a zesílíme oheň.

3

Mícháme do zhoustnutí a přidáme tekutinu, ve které jsme vařili slávky, rajčata, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme 30 minut. Pokličku odstraníme a vaříme ještě 15 minut. Pak do omáčky vložíme slávky i se schránkami a 5 minut prohřejeme. Pak vmícháme petrželku, osolíme a opepříme.

4

Servírujeme s velkým množstvím bílého křupavého pečiva, například s čerstvou francouzskou bagetou.

Poznámka

Slávky je možné nahradit stejným množstvím srdcovek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept