Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami
Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19138 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Ančovičky konzervované |
450 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
1 ks | Citrony |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
20 dkg | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 72,3mg |
Draslík | 710,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Chilli paprička sušená, Citrony, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | V mírně osolené vodě 3 minuty vaříme růžičky brokolice, pak je děrovanou naběračkou vyjmeme, vložíme do cedníku, prudce ochladíme pod studenou tekoucí vodou a odložíme je. |
2 | Strouhanku smažíme 4-5 minut za stálého míchání dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi olivového oleje. Potom z ní odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek. |
3 | V pánvi rozehřejeme další 2 lžíce oleje, minutu na něm opékáme řezy ančoviček (sardelí), pak je vařečkou rozmačkáme, vmícháme citronovou kůru, česnek, chilli papričku a za občasného míchání zahříváme ještě 2 minuty. Přidáme brokolici a 3-4 minuty prohřejeme. |
4 | Scedíme uvařené těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme brokolicovou směs, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a dvěma lžícemi promícháme. |
5 | Rozdělíme na talíře a posypané osmaženou strouhankou a strouhaným parmazánem ihned servírujeme. |