Jednoduchý recept

Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19138
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Ančovičky konzervované
450 g Brokolice
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli paprička sušená
1 ks Citrony
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
20 dkg Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Tagliatelle

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 970kJ
23% Sacharidy 83 g
30% Tuky 22 g
136% Sodík 3 g
83% Bílkoviny 46 g

Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami postup přípravy receptu:

1

V mírně osolené vodě 3 minuty vaříme růžičky brokolice, pak je děrovanou naběračkou vyjmeme, vložíme do cedníku, prudce ochladíme pod studenou tekoucí vodou a odložíme je.

2

Strouhanku smažíme 4-5 minut za stálého míchání dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi olivového oleje. Potom z ní odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek.

3

V pánvi rozehřejeme další 2 lžíce oleje, minutu na něm opékáme řezy ančoviček (sardelí), pak je vařečkou rozmačkáme, vmícháme citronovou kůru, česnek, chilli papričku a za občasného míchání zahříváme ještě 2 minuty. Přidáme brokolici a 3-4 minuty prohřejeme.

4

Scedíme uvařené těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme brokolicovou směs, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a dvěma lžícemi promícháme.

5

Rozdělíme na talíře a posypané osmaženou strouhankou a strouhaným parmazánem ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept