Sněhová omeleta s karamelizovanými jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhová omeleta s karamelizovanými jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1914 |
Ingredience
4 polévková lžíce | Calvados |
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Skořice mletá |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 368,3mg |
Draslík | 367,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 539,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhová omeleta s karamelizovanými jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citronovou šťávou necháme s cukrem a trochou vody zkaramelizovat na pánvi s nepřilnavým povrchem. |
2 | Mezitím rozklepneme vejce, bílky oddělíme od žloutků a žloutky utřeme s mletou skořicí. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do žloutků. Na pánvi rozpustíme máslo, vlijeme těsto a omeletu opečeme z obou stran. |
3 | Na polovinu rozložíme plátky jablek, přeložíme a dáme na talíř. |
4 | Calvados zahřejeme při nízké teplotě, vlažným přelijeme omeletu, oflambujeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Místo jablek můžeme použít i hrušky.