Jednoduchý recept

Rybářská květáková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 19141
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

40 g Cibule
100 g Filé rybí
1 špetka Kmín drcený
100 g Květák
400 ml Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Olej rostlinný
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 320kJ
5% Sacharidy 18 g
23% Tuky 17 g
23% Sodík 455 mg
59% Bílkoviny 33 g

Rybářská květáková polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné růžičky květáku uvaříme doměkka v osolené vodě. Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na větší kostky nakrájené rybí filé, okořeníme mletým kmínem a trochou strouhaného muškátového oříšku.

2

Podlijeme vodou, ve které jsme vařili květák, a vše krátce podusíme, přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, povaříme a nakonec přidáme rozkvedlané vejce v mléce.

3

Do hotové polévky dáme růžičky květáku, ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept