Rybí polévka s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19142 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Celer - nať |
30 g | Cibule |
100 g | Filé rybí |
30 g | Mrkev kořen |
10 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
20 g | Pórek |
30 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Tymián sušený |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 53,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Filé rybí, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s rýží postup přípravy receptu:
1 | Podusíme rýži v litru vody téměr doměkka, pak na oleji opečeme filé, přidáme pórek, mrkev, cibuli, koření, zalijeme vodou a přidáme rýži - toto vaříme cca 10 min. |
2 | Z polévky vyjmeme bobkový list, polévku přecedíme, zeleninu a filé rozmixujeme a vložíme zpět do vývaru. |
3 | Ochutíme sójovkou a celerovou natí. |